X

Eenvoudig leren klokkijken!

Maak kennis met 123 klokkijken, klokkijken speciaal voor kinderen ontwikkeld vanuit de praktijk. Laten we eerst uitleggen hoe het idee is ontstaan om het klokkijken voor kinderen te vereenvoudigen. Onze dochter Marieke (gediagnosticeerd pddnos) had problemen met het leren klokkijken. Omdat wij zelf een reprobedrijf hebben en dus de grafische apparatuur hebben om te experimenteren hebben wij voor haar een klok ontwikkeld waarmee zij in zeer korte tijd het basisprincipe van het klokkijken onder de knie heeft gekregen. Hierna had ze ook met de reguliere klok geen problemen meer!

Hoe werkt het dan?
De klok die wij als eerst hebben ontwikkeld werkt als volgt: de minutenwijzer, minuten op de wijzerplaat en de teksten in ieder kwadrant zijn in het rood uitgevoerd, direct wordt duidelijk dat deze bij elkaar horen. De zwarte urenwijzer correspondeert met de uren, die ook in het zwart zijn uitgevoerd.

De tijd kan nu in 3 stappen worden benoemd: 8 - voor - twee”

Op deze wijze is er nooit verwarring met de minuten en de uren, omdat iedere kleur de juiste aanwijzing geeft. De klok kan nu worden afgelezen. Hoe eenvoudig kan het zijn...

Ontwikkeling
Inmiddels is 123 klokkijken een doorslaand succes gebleken nu we ruim al 2.000 educatieve klokken hebben verkocht en dit aantal groeit iedere dag met bestellingen vanuit Nederland en België. Niet alleen basisscholen maar ook remedialteachers en betrokken ouders bestellen de educatieve klok en zijn ook enorm enthousiast over de snelheid waarmee hun kind leert klokkijken. Inmiddels is het assortiment uitgebreid met een 24-uurs klok. Deze klok is ontwikkeld naar aanleiding van diverse verzoeken vanuit het onderwijs.

Hoe werkt deze 24-uursklok in de praktijk? 

Het is verwarrend voor kinderen dat een dag uit 1 cyclus bestaat maar dat de klok wel 2 maal rond moet om 1 dag te maken. Dit probleem wordt direct uit de wereld geholpen omdat deze klok ook echt 1 cyclus van 24 uur aflegt. Er wordt duidelijk aangegeven op welk moment van de dag ze zich bevinden en wat ze dus als kind zelf ervaren. Kinderen weten natuurlijk zelf wel of het dag of nacht is, dit ritme volgt de klok exact.

De klok is voorzien van een 24-uurs uurwerk met een zelfde kleurencombinatie als de educatieve klok; de kleine wijzer zwart evenals de uren, en de grote wijzer in het rood voor de minuten. Verder is de wijzerplaat verdeeld in 2 vlakken, dag en nacht, met een rustige overgang naar de dag of nacht. De klok heeft 2 urenwijzers die recht tegenover elkaar staan om duidelijk te maken dat 13:00 overdag en 01:00 s'nachts corresponderen. De dubbele wijzer kan op verzoek worden aangepast naar een enkele wijzer.

 

Bestel een klok

De klokken

Privacy & Cookies